EnergiWatch

Sænkede brændstofafgifter i Tyskland kan sende danske kunder over grænsen

De danske købmænds brancheforening er bekymret over risiko for stigende grænsehandel, når Tyskland næste måned sænker afgifterne på benzin og diesel.

De tyske afgiftssatser på benzin og diesel falder med henholdsvis 29,55 cent og 14,04 cent per liter til juni. | Foto: Janus Engel

Når Tyskland 1. juni sænker afgifterne på brændstof, kan det betyde stigende grænsehandel og mindre omsætning til de danske butikker, advarer de danske købmænds brancheforening i mediet Dagligvarehandlen.

”Det kan blive en meget dyr sommer for Danmark, og det kalder på et modsvar fra de danske politikere,” siger vicedirektør hos De Samvirkende Købmænd, Claus Bøgelund Nielsen.

Salgschef i Fakta Tyskland, Per Boesen, påpeger også, at afgiftssænkningen kan give incitament til at kombinere billigere tankning og indkøb i de tyske butikker med lavere afgifter og moms end de danske.

De stigende priser på brændstof i Danmark er dog også en faktor, som formodes at begrænse grænsehandlen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie DetailWatch)

Sverige afsætter milliardsstøtte til strøm og brændstof

Eldrup-kommissionen anbefaler markante ændringer af afgifter 

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs