EnergiWatch

Statkraft, Statnett og NVE skal skabe ny strømmodel

Olje- og energidepartementet har bevilliget fire millioner norske kroner til at få en bedre forståelse af det norske strømsystem.

Foto: Anders Lie Brenna

I forbindelse med fremlæggelsen af ​​det reviderede statsbudget i sidste uge oplyste Olie- og Energiministeriet, at man i alt har afsat 10 millioner norske kroner til at øge kompetencerne og forståelsen af ​​elsystemet.

”Strømsituationen gennem vinteren har vist, at vi har brug for mere viden om sammenhængene på elmarkedet, og hvordan Norge påvirkes af energimarkeder under forandring. Gode ​​undersøgelser og analyseværktøjer er afgørende i arbejdet med at videreudvikle den norske strømforsyning på kort og lang sigt," siger olie- og energiminister Terje Aasland i en pressemeddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs