EnergiWatch

Norge vil være havvindeksportør

Målet med 30 GW havvind er at sikre forsyningssikkerheden og bidrage til lave elpriser, fastslår statsminister Jonas Gahr Støre. Men derudover skal der også sendes strøm til Europa, hvor allerede næste udbud kan blive med udlandsforbindelser.

Foto: Anders Lie Brenna

I dag præsenterede den norske regering Norges nye havvindambitioner. I 2040 skal der være annonceret 30 GW havvind. Det fordobler næsten den nuværende norske kapacitet. Ifølge NVE har Norge i dag 33,4 GW vandkraft, 4,7 GW landbaseret vindkraft og 0,7 GW termisk kraft.

Havvinden skal bruges til at dække det forventede øgede elforbrug i Norge i årene fremover, og det vil også hjælpe resten af ​​Europa med omstillingen til vedvarende energi. På pressemødet var regeringens fokus dog først og fremmest at sikre Norge adgang til mere strøm, og det var også det, statsminister Jonas Gahr Støre påpegede, da EnergiWatch fik mulighed for at stille spørgsmål i plenum.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs