EnergiWatch

EU-lovgivere støtter massiv offshore-ambition

I en netop vedtaget strategi om EU’s offshore-ambitioner stiller Europa-Parlamentet sig bag en foreslået mangedobling på både havvindmøller og andre havenergikilder. ”Vi kan blive Nordens vindsheiker,” siger chefforhandler Morten Helveg Petersen (R). Professor ser en klar politisk markering, men er skeptisk over for teknologien.

Foto: Ørsted

BRUXELLES – Der skal skrues markant op for den europæiske energiproduktion til søs. Sådan lyder den klare ambition fra et bredt flertal af europaparlamentarikere, som tirsdag aften vedtog deres forslag til unionens kommende offshorestrategi.

Her fremgår det, at den europæiske energisektor i 2050 skal generere 300 GW gennem vind fra offshoremøller og yderligere 40 GW ved andre havenergikilder som f.eks. bølge- og tidevandskraft. En ambition, som ifølge rapportens chefforhandler, Morten Helveg Petersen (R), kommer til at give klare muligheder for den danske energisektor.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs