EnergiWatch

Professor: Jeg tror ikke på en grøn omstilling uden atomkraft

Bent Lauritzen, der er sektionsleder for DTU Fysik, ser et stort potentiale i atomkraft. Han mener, at vi har brug for en åben debat om emnet i Danmark.

Foto: Philip Davali

Over de seneste uger har debatten om atomkraftværker fyldt mere i medierne, end den har gjort i mange år. Og spørger man en af Danmarks mest vidende mænd om netop atomkraft, er det noget, han har ønsket sig i lang tid.

"Jeg tror ikke på, at vi får en grøn omstilling uden atomkraft. De internationale studier, jeg har set, har alle sammen et element af atomkraft med i deres teknologifremskrivninger. I dag er atomkraft den eneste teknologi, vi kender, som kan levere CO2-neutral strøm døgnet rundt, og som samtidig kan skaleres globalt," siger Bent Lauritzen, der er sektionsleder for DTU Fysik. Han fortsætter:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs