EnergiWatch

Arabisk koncern indgår partnerskab med Mærsk-støttet NGO

Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping har landet et samarbejde med DP World fra De Forenede Arabiske Emirater.

Foto: PR-FOTO

Logistikkoncernen DP World har slået sig sammen med Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping for at hjælpe med at komme udledning af CO2 til livs i den maritime sektor.

Det skriver koncernen fra De Forenede Arabiske Emirater i en pressemeddelelse.

DP World vil indgå et langsigtet strategisk samarbejde med nonprofitorganisationen og bidrage til udviklingen af emissionsfri teknologier til den maritime sektor.

"At dekarbonisere den maritime sektor vil ændre et helt forretningssystem, og det kræver fuldstændig nye forsyningskæder- og strukturer. DP World kommer med omfattende og meget værdifuld ekspertise inden for integreret logistik og infrastruktur og har en dyb forståelse af den kompleksitet, vi står over for," siger Bo Cerup-Simonsen, der er administrerende direktør i Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, i meddelelsen.

Nonprofitorganisationen blev grundlagt i 2020 med støtte fra A.P. Møller Fonden og har partnerskaber med blandt andet Alfa Laval, Siemens Energy og A.P. Møller-Mærsk.

Organisationen forsker i udviklingen af energi- og fragtsektorerne.

 

Torm vil senest i 2030 have tankskibe der kan sejle på grønne brændstoffer

Kulturchef hos Maersk bliver dansk landechef for Vattenfall

EU-Kommissionen lancerer køreplan for europæisk brintmarked 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs