EnergiWatch

Dansk investor savner danske ambitioner i stil med svensk batterisats

PFA er blandt investorerne i svenske Northvolt, der satser stort på batteriproduktion til bl.a. elbiler. PFA så gerne flere grønne, industrielle tiltag i Danmark på samme niveau.

Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix

PFA og Danica har lånt ca. 1,5 mia. kr. til svenske Northvolt, der samlet har rejst 43 mia. kr. til batteriproduktion i storskala i den nordlige del af Sverige.

Til Berlingske siger PFA's koncerndirektør med ansvar for investeringer Kasper A. Lorenzen, at han gerne så, at der var flere lignende projekter i Danmark.

"I Sverige springer de med deres industribaggrund ud i det mere revolutionære, som vi ser med Northvolt. Northvolt er blevet til, fordi de har haft de rigtige folk med visioner bag virksomheden og samtidig noget grøn energi, som de har kunnet udnytte. Vi mangler måske nogle, der har de visioner, og så skal vi også lige høste den grønne energi. Den ligger ikke lige i baghaven," siger Kasper A. Lorenzen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

Northvolt investerer 4,9 mia. i forskningscenter 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs