EnergiWatch

Professor håber på dansk sats på produktion af bæredygtigt flybrændstof

I lyset af regeringens nyligt udmeldte grønne ambitioner for den grønne omstilling af indenrigsflyvninger ser SDU-professor en oplagt mulighed for danske virksomheder for at skabe et "industrielt fyrtårn" omkring produktion af bæredygtige flybrændstoffer.

Der er store indtjeningsmuligheder i produktion af bæredygtigt flybrændstof, vurderer SDU-professor Henrik Wenzel. | Foto: Mik Eskestad/ERH

Regeringen har en ambition om, at alle indenrigsflyvninger i Danmark ikke skal udlede CO2 i 2030, og til det projekt skla bruges flybrændstof fremstillet ved hjælp af Power-to-X.

Til Børsen fortæller Henrik Wenzel, professor i grøn omstilling ved SDU, at han mener, der nu er en oplagt mulighed for danske virksomheder til at skabe en produktion af bæredygtigt flybrændstof i Danmark, der kan skabe et stort erhvervseventyr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs