EnergiWatch

Axcelfuture skoser regering for snæversyn om atomkraft

Selv om dansk atomkraft ikke giver mening, bør den danske regering droppe sin modstand mod at indlemme teknologien i EU's taksonomi af hensyn til såvel det globale klima som til danske startups, mener Axcelfuture.

Europæisk atomkraft kan hjælpe Danmark med baseload, når biomassen udfases, mener Axcel Futures adm. direktør, Joachim Sperling. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Der et paradoksalt problem med udtrykket vedvarende energi, hvis det føres ud i det groteske. F.eks. er solenergi i princippet ikke vedvarende, eftersom den store kugle i himlen på et tidspunkt brænder ud. Mens kulkraft omvendt er, så længe man bare venter tilstrækkeligt længe på, at naturen, metamorfosen og tyngdekraften gør sine ting.

Så er der straks lidt mere semantisk manøvrerum i begreberne bæredygtig eller grøn energi. Det betyder imidlertid også, at kategoriseringerne er langt mere omstridte og kontroversielle i den virkelige verden. Noget der i disse dage udspiller sig tydeligt, efter EU-Kommissionen i sit taksonomi-udspil i betydeligt omfang kategoriserer naturgas og atomkraft som bæredygtige – og dermed kvalificeret til grønne investeringer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs