EnergiWatch

Dansk Erhverv vil have åben dør-ordning for PTX-havvind

PTX-udspillet er en god start og et godt forhandlingsoplæg, konstaterer interesseorganisationen, der især fremhæver CO2-reduktionen uden for landets grænser og erkendelsen af behov for mere strøm.

Foto: PRDanskErhverv

Onsdag aften annoncerede regeringen sit udspil til den længe ventede Power-to-X-strategi. Som EnergiWatch tidligere på dagen kunne afsløre, indeholder den en ambition om, at der i 2030 skal være 4-6 GW elektrolysekapacitet. En ambition, der ikke blot skal bidrage til opfyldelsen af det danske klimamål, men som et andet af planens fire pejlemærker også gøre Danmark klar til eksport af PTX-produkter og -teknologi.

Da hverken international skibs- eller flytrafik tæller med i den danske CO2-opgørelser, er det da i første omgang også mere i det enorme, globale mørketal for udledninger, PTX-projekter kan gøre gavn. I alle tilfælde noget, der vækker glæde hos interesseorganisationen Dansk Erhverv.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs