EnergiWatch

VE-industrien vil have private elkabler skrevet ind i PTX-strategien

Det vil både spare det kollektive elnet penge og fremskynde store varmepumper og PTX-anlæg, hvis det bliver muligt at etablere direkte linjer fra sol- og vindparker, lyder det fra interesseorganisationer. Afstandskrav og afbrydelighed skal hindre, at forbrugerne hænger på en regning for et parallelt elnet.

Foto: Energinet / Lars Horn / Baghuset

For en lobbyist er det altid rart at have direkte linjer. Ikke kun i overført betydning når sådanne går direkte til magthaverne, men for Wind Denmark, Dansk Solkraft og Brintbranchen også i mere bogstavelig forstand. Forstået som muligheden for at anlægge et privat elkabel, der løber direkte fra en sol- eller vindpark til et større forbrugscenter som f.eks. en stor varmepumpe eller et Power-to-X-anlæg.

Netop sidstnævnte er den konkrete anledning til, at de tre interesseorganisationer sender en appel direkte til magthaverne om, at den nært forestående PTX-strategi skal åbne for at etablere direkte linjer. Til anledningen har de fået Utiligize – der tidligere i år udarbejdede en rapport om netudbygningsbehovet for Energistyrelsen – til at analysere effekten. Den siger bl.a., at det kan lede til en positiv påvirkning af det kollektive elnet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs