EnergiWatch

Facebook bygger to ekstra serverbygninger i Odense

Facebook vil lægge endnu et milliardbeløb i to nye serverbygninger til datacenter i Odense. Samlet set vil virksomheden i 2025 have investeret 13 mia. kr. i fem bygninger.

Facebooks datacenter i Odense. Her et netværksrum, hvor servere internt på datacenteret kommunikerer med hinanden. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Facebook, der for nylig har skiftet navn til Meta, vil investere i to yderligere serverbygninger i Odense, hvor to allerede er i drift og en tredje serverbygning er under opførsel. Det skriver Erhverv+. De to nye bygninger, der formentlig bliver de sidste på grunden, planlægges at stå klar i 2025. Til den tid vil Meta have investeret 13 mia. kr. i datacentret, der bliver på størrelse med andre Meta-datacentre i verden.

"Så hvis der bliver behov for mere, vil man anlægge et helt nyt center i stedet for at udvide," siger Carsten Sørensen, chef for Odense Data Center.

Om de to nye serverbygninger skal levere overskudsvarme til fynske hjem, forhandles der stadig om. I dag leverer datacentret i Odenses servere overskudsvarme nok til at forsyne 6.900 husstande gennem Fjernvarme Fyn. 11.000 hjem vil kunne opvarmes, når det tredje datacenter står klar.

"Vi er i en meget konstruktiv dialog med Meta om også at udnytte den ekstra varme. Vores erfaringer fra de seneste år er meget positive, vi har haft et rigtig fint samarbejde, så vi glæder os til at udvide det," siger Jan Strømvig, direktør for Fjernvarme Fyn.

Brancheforening: Danmark har masser af plads til datacentre 

Facebook overvejer datacenter på kæmpe grund i Esbjerg

Ny rapport: 180.000 boliger kan i fremtiden varmes op med spildvarme fra datacentre

Datacentre fyrer for fuglene: Energi nok til at opvarme flere danske byer sendes op i den blå luft 

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs