EnergiWatch

Esbjerg rækker ud efter kul-millioner

Venstre på Christiansborg vil sende 400 mio. kr. til udfasning af kul til Nordjylland gennem finansloven. Partikollega og borgmester i Esbjerg siger, at hvis det sker, vil man også på Vestkysten forvente støtte til den allerede finansierede fremrykning af kuludfasningen.

Hvis Venstre vil sende statsstøtte til Aalborg, forventer man det samme i Esbjerg, hvor varmeforbrugerne selv har finansieret fremrykningen af kulstoppet, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen til Jydske Vestkysten. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Aalborg Forsyning har ikke formået at finansiere en fremrykning af kuludfasningen, som henholdsvis Din Forsyning i Esbjerg og Fjernvarme Fyn har formået det.

For at hjælpe Aalborg Forsyning med at fremrykke udfsningen fra 2028 til 2025, vil Venstre nu sende 400 mio. kr. til Nordjylland via finansloven, men hvis det sker, forventer man det samme i Esbjerg og Varde Kommune, hvor varmeforbrugerne selv har finansieret en milliard for et kulstop, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs