EnergiWatch

Kommende borgmester vil holde fast i omdiskuteret biogasanlæg

Selvom der ved årsskiftet kommer ny borgmester i Odsherred Kommune, skal modstandere mod et planlagt biogasanlæg i kommunen ikke forvente, at projektet bliver droppet, fortæller den kommende borgmester.

Foto: Louise Herrche Serup

Opførelsen af et kommende biogasanlæg i Odsherred Kommune har længe været genstand for debat, men modstanderne af anlægget skal ikke regne med en håndsrækning, når Karina Vincentz fra lokallisten Nyt Odsherred overtager borgmesterkæden i kommunen.

Til DR fortæller hun, at hun ikke regner med, at lokalplanen, der muliggør biogasanlægget, bliver ændret, når hun med opbakning fra Konservative, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Venstre sætter sig i borgmesterstolen efter nytår.

"Det er ikke en del af det forståelsespapir, vi har skrevet under på, og det er ikke, fordi det har fyldt særlig meget i forhandlingerne. Så jeg tænker, at hvert parti og liste stadig står, som de gjorde før," siger Karina Vincentz.

Selvom anlægget overhovedet ikke er nævnt i forståelsespapiret, så forventer den kommende borgmester, at emnet vil komme til at fylde i byrådssalen, da der stadig er partier, som er modstandere af projektet.

Den afgående borgmester i Odsherred Kommune, socialdemokratiske Thomas Adelskov, har tidligere udtrykt bekymring for kommunens image blandt virksomheder og fremtidige investorer, hvis planen om biogasanlægget ender med at blive rullet tilbage.

Biogasanlæg møder modstand i byråd og hos lokalbefolkning - har været fire år undervejs 

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs