EnergiWatch

Kommende borgmester vil holde fast i omdiskuteret biogasanlæg

Selvom der ved årsskiftet kommer ny borgmester i Odsherred Kommune, skal modstandere mod et planlagt biogasanlæg i kommunen ikke forvente, at projektet bliver droppet, fortæller den kommende borgmester.

Foto: Louise Herrche Serup

Opførelsen af et kommende biogasanlæg i Odsherred Kommune har længe været genstand for debat, men modstanderne af anlægget skal ikke regne med en håndsrækning, når Karina Vincentz fra lokallisten Nyt Odsherred overtager borgmesterkæden i kommunen.

Til DR fortæller hun, at hun ikke regner med, at lokalplanen, der muliggør biogasanlægget, bliver ændret, når hun med opbakning fra Konservative, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Venstre sætter sig i borgmesterstolen efter nytår.

"Det er ikke en del af det forståelsespapir, vi har skrevet under på, og det er ikke, fordi det har fyldt særlig meget i forhandlingerne. Så jeg tænker, at hvert parti og liste stadig står, som de gjorde før," siger Karina Vincentz.

Selvom anlægget overhovedet ikke er nævnt i forståelsespapiret, så forventer den kommende borgmester, at emnet vil komme til at fylde i byrådssalen, da der stadig er partier, som er modstandere af projektet.

Den afgående borgmester i Odsherred Kommune, socialdemokratiske Thomas Adelskov, har tidligere udtrykt bekymring for kommunens image blandt virksomheder og fremtidige investorer, hvis planen om biogasanlægget ender med at blive rullet tilbage.

Biogasanlæg møder modstand i byråd og hos lokalbefolkning - har været fire år undervejs 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs