EnergiWatch

Danske Bank sælger sorte olieselskaber til klimabevidste kunder

Danske Bank markedsfører en række af sine investeringsfonde som bæredygtige, men fondene indeholder nogle af verdens største olieselskaber. Heriblandt nogle, der decideret har modarbejdet den grønne omstilling. Forbrugerrådet mener, det grænser til vildledning at sælge fondene som bæredygtige.

Flere af verdens største olieselskaber ligger i Danske Banks bæredygtige fonde målrettet privatkunder. Billedet er af Gazproms olieraffinaderi i Omsk. (Rusland, 2020) | Foto: Alexey Malgavko/Reuters/Ritzau Scanpix

Enron, Chevron, Halliburton, Devon. Der er mange overraskelser i Danske Banks bæredygtige investeringsfonde. For når hr. og fru Jensen beder deres rådgiver i Danske Bank om at investere i noget bæredygtigt, får de meget mere end sol og vindmøller.

Fondene har købt ind i nogle af de største CO2-udledere i verden: Olieproducenter, olieraffinaderier og olieefterforskere, naturgasproducenter, minedrift, palmeolie, lidt kulproduktion og -handel, og meget andet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Chr. Augustinus Fabrikker skyder 400 millioner i grøn fond

Milliardinvestoren Chr. Augustinus Fabrikker er blandt de primære investorer i en grøn investeringsfond, der har sikret sig et samlet kapitaltilsagn på knap en milliard. Fonden har fokus på virksomheder, der er markedsledende i bæredygtighed inden for branche.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs