EnergiWatch

COP26-vært har mindst 40 sorte projekter i pipeline

Når Boris Johnson i denne og næste uge er vært for FN’s klimakonference, har han selv sort samvittighed, når det kommer til den grønne målsætning.

Det kan ramme den britiske premierminister Boris Johnsons troværdig, at han både har grønne klimaambitioner og sorte energiprojekter i støbeskeen. | Foto: CHRISTOPHER FURLONG/AFP / POOL

Man kan ikke tilskrive den britiske vært for disse ugers klimatopmøde i Glasgow at have grønne fingre. En ny rapport fra Friends of the Earth og tænketanken New Economics Foundation, at Storbritannien har mindst 40 fossile energiprojekter i støbeskeen de næste år.

Det skriver Ingeniøren.

Her er tale om oliefelter, kulminer og gasprojekter, som samlet set vil løbe op i en udledning af 1,3 mia. ton CO2 og er en tredobling af Storbritanniens udledning i dag. Afsløringen kommer samtidig står i skærende kontrast til ambitionen ved klimatopmødet om at mindske udledning af drivhusgasser op en yderligere optrapning af den globale temperaturstigning, hvilket kan gøre dte svært for Boris Johnson at etablere en troværdighed om sin dedikation til klimamålene.

"Det bliver en pinlig klimakonference for premierministeren (Boris Johnson, red.), hvis han ikke trækker støtte til nye fossile brændselsudvindingsprojekter her og alle steder med det samme," siger Danny Gross fra Friends of The Earth til euronews.com.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Verdens største CO2-udleder vil se fælles handling i klimakamp

Johnson sammenligner klimakrise med James Bond i nødsituation

Dan Jørgensen: Der er lang vej til 1,5 grader

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs