EnergiWatch

Lobbyister gør fælles front for forlænget støtte

Enten skal der findes en permanent afløser til udligningsordningen, ellers skal den som minimum forlænges til 2025, mener fem interesseorganisationer. Der anvises dog kun finansiering til, hvad regeringen forventer ordningen vil koste til næste år.

Foto: PR / Energinet / Maria Tuxen Hedegaard

Efter planen fremsættes forslaget til den kommende elforsyningslov i dag. Heriblandt indgår også det endegyldige farvel til  udligningsordningen, der i årtier har medført, at der kan opsættes vindmøller og solceller rundt om i landet, uden at det lokale netselskab – eller for den sags skyld opstilleren selv – har skullet betale hele regningen. Det skal de efter planen, når en overgangsordning udløber med udgangen af 2022.

Men selv om den brede forligskreds bag Klimaplanen sidste år vedtog at afskaffe ordningen, gør en samlet industri nu et sidste forsøg på at fastholde status quo. I en fælles udmelding fra Dansk Energi, DI Energi, Wind Denmark, Dansk Solkraft og Landbrug & Fødevarer appeleres om at indføre en permanent ordning, der finansierer udgifterne over finansloven. Eller at politikerne i det mindste forlænger overgangsordningen til 2025.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs