EnergiWatch

Radikale vil øge Danmarks CO2-fangst i 2030 markant i nyt udspil

Partiet vil som led i ny storstilet klimaplan afsætte i alt 5,6 mia. kr. til CO2-fangstanlæg og kortlægning af lagringsfaciliteter i Danmark. Indsatsen skal sikre 3 mio. ton indfanget CO2 om året i 2030.

Radikale Venstre præsenterede tirsdag formiddag udspillet 110% Grønt Danmark. | Foto: LISELOTTE SABROE

Med få dage til årets afbudsramte COP26-topmøde i Glasgow stempler Radikale Venstre ind i den danske klimadebat med en ny række tiltag, der ifølge partiet tilsammen skal gøre Danmark til verdens første CO2-neutrale industrisamfund i 2040.

Som en central komponent i udspillet vil Radikale Venstre sætte fart under fangsten og udnyttelse af CO2 (CCUS), der skal føre til, at Danmark i alt indfanger fire gange så meget CO2, som i skrivende stund er planlagt i Energistyrelsens fremskrivninger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs