EnergiWatch

Energidirektør: Mere grøn energi skal redde os i forsyningskrisen

Ifølge en af de væsentlige spillere på det danske energimarked er løsningen klar - vi har brug for mere vedvarende energi.

Foto: Vattenfall

En "perfekt storm" hersker på energimarkederne, der har sendt priserne op på regningerne til el, gas og varme. Vicedirektør i Energinet mener, at der skal mere vedvarende energi til for at løse krisen.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge en af de væsentlige spillere på det danske energimarked er løsningen klar - vi har brug for mere vedvarende energi.

Konsekvensen af den perfekte storm er, at det bliver dyrere for forbrugerne og virksomhederne at bruge strøm og varme. Det fortæller Jeppe Danø, der er vicedirektør i Energinet, en selvstændig offentlig virksomhed under Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet.

"Løsningen på at blive mere selvforsynende med gas og energi er at øge andelen af den vedvarende energi i energisystemet. Herunder også produktionen af biogas," siger han til avisen.

Danmark og resten af Europa er i højere grad afhængig af import af for eksempel gas og andre råvarer til energiproduktion. Blandt andet er vi afhængige af gas fra Rusland, som leverer godt en tredjedel af gassen til Europa.

Mange europæere kan se frem til en enten kold eller dyr vinter. Det sker, da der er pres på de internationale forsyninger af naturgas, olie, kul og andre råvarer, hvilket får nemlig prisen på el og varme til at stige.

Priserne på energi fra vedvarende energikilder såsom vind- og solenergi er nemlig i øjeblikket mere stabile end fra de energityper, der bruger fossile brændstoffer som olie eller naturgas.

Det er blandt andet de høje CO2-kvotepriser, der er med til at drive prisen på energi fra de termiske kraftværker op, forklarer Jeppe Danø til Berlingske Business.

Boble af solcelle-planer til test ved kommunalvalget

Dan Jørgensen: Ingen indgreb på vej mod stigende energipriser 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs