EnergiWatch

Aarhus Kommune vedtager rabatordning til el- og brintbiler

Biler, der kører på el eller brint, kan nu parkere gratis i fire timer på kommunale betalingsparkeringspladser i landets næststørste kommune. Nogle af bilisterne har dog misforstået ordningen indtil videre, lyder det.

Foto: Dalhoff Casper/Ritzau Scanpix

El- og brintbiler kan parkere gratis på de kommunale betalingsparkeringspladser i op til fire timer som følge af en ny aftale vedtaget af Aarhus Byråd, skriver JP Aarhus.

Ordningen blev lanceret 1. oktober, men indtil videre har det dog ikke været klart for alle de el- og brintbilister, som har benyttet sig af ordningen, at de skal registrere parkeringen via en app.

"I fasen er vi blevet bevidste om, at mange har misforstået ordningen og blot indstillet p-skiven. Det er desværre ikke nok på en betalingsparkeringsplads. Vi har derfor siden starten den 1. oktober forsøgt at vejlede bilisterne, og vi har lige skullet have alle parkeringsapps med, så systemerne også understøtter de nye regler. De børnesygdomme er udryddet nu," fortæller Joshua Krogager, afdelingsleder i Parkering i Teknik og Miljø, til avisen.

Teknik og Miljø er derfor i gang med at sætte skilte med information om rabatordningen op på informationsstandere og betalingsautomater flere steder i Aarhus.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

Klar udmelding fra ladeaktører: Kommuner skal selv kunne investere i laderstandere

Ny analyse skal undersøge konkurrencen på markedet for ladestandere

Storbyborgmestre er ikke klar til at indføre nulemissionszoner

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs