EnergiWatch

Ingeniørforening vil satse på elektriske veje efter Klimarådets rapport

Ingeniørforening opfordrer på baggrund af Klimarrådets nye rapport regeringen til at følge svensk og tysk eksempel og satse på etablering af elektriske veje.

Thomas Damkjær Petersen, der er formand for ingeniørforeningen IDA, opfordrer regeringen til at satse på e-roads. | Foto: Ingeniørforeningen IDA

Torsdag fremlagde Klimarådet en rapport om veje til klimaneutral lastbiltransport. Her blev det understreget, at der bør satses på elbaserede teknologier til vejgodstransporten.

Og den anbefaling får ingeniørforeningen IDA til at opfordre regeringen til at satse på elektriske veje, også kaldet e-roads, hvor lastbilerne kan lade op, mens de kører.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs