EnergiWatch

Udrulningen af varmepumper er ramt af nye udfordringer

Udfordringer med globale forsyningskæder har tørlagt de danske lagre af varmepumper, samtidig med at ansøgningsprocessen er plaget af IT-problemer. Det skaber en frygt hos landets installatører for, at varmepumpernes momentum i Danmark bremser op.

Hvis man bestiller en varmepumpe i dag, er man heldig, hvis den er på lager. Stor efterspørgsel og problemer med leverancer har nemlig støvsuget grossisternes lagre, og der er nu 3-6 måneders leveringstid for langt størstedelen af leverandørerne. | Foto: Suntherm// PR

Vejen mod et fossilfrit samfund er en lang og bumlet en af slagsen. Få steder er det mere sandt, end når det gælder udfasningen af olie- og gasfyr, der skal erstattes med luft-vand varmepumper landet over.

Trods en moden og gennemprøvet, bred politisk opbakning og hundrede og atter hundredevis af støttemillioner i ryggen, hakker udrulningen nemlig derudaf. I foråret kunne EnergiWatch beskrive, hvordan landets grossister havde rekordmange varmepumper på lagret, da støtteordningernes udformning betød, at danskerne ventede med at installere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs