EnergiWatch

Regeringens klimaberegninger af CO2-afgift på brændstoffer vækker kritik

I sit nye klimaprogram burde regeringen have regnet på effekten af at hæve CO2-afgiften på benzin og diesel med langt mere, end det er tilfældet, lyder det fra flere aktører.

Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Regeringens støttepartier, den klimapolitiske tænketank Concito og en transportøkonom kritiserer over for Altinget, at regeringen i sit nye klimaprogram ikke har regnet på konsekvensen af at hæve CO2-afgiften på benzin- og diesel med mere end 500 kroner per ton.

I forbindelse med den såkaldte klimakøreplan, der blev offentliggjort i sidste uge, har regeringen således regnet på en række mulige virkemidler for at sænke CO2-aftrykket i bl.a. transportsektoren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Netselskab har fået armene ned igen

Videbæk Elforsyning vil sandsynligvis alligevel blive omfattet af de skærpede habilitetskrav, da de ejer 8,25 pct. elhandelsselskabet Samstrøm. "Vi gav nok lidt for meget credit til embedsværket," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs