EnergiWatch

Energinet inviterer til dialog om tariffer

Systemoperatøren vil have en model, hvor nettarifferne opkræves hos netselskaberne frem for forbrugerne, og hvor der betales for kapacitet frem for forbrug i et scenarie, der åbner op for øget egenforbrug.

Foto: PR / Maria Tuxen Hedegaard / Energinet

Finansieringen af det danske elnet står foran en omkalfatring. Som vedtaget med sidste års klimaaftale skal producenterne fra 2023 i højere grad betale for de omkostninger, vindmøller og solceller forårsager, hvor især geografisk differentiering af tarifferne skal anspore til den samfundsøkonomisk mest hensigtsmæssige udbygning. Om end detaljerne i en fremtidig model i høj grad endnu er fraværende.

Hidtil har fokus primært været delt mellem dels de vedvarende energiproducenter, dels elnetselskaberne. Det er trods alt omstillingen til sol og vind, der har ansporet politikerne til ændringerne, mens det historisk er i distributionsnettet, størstedelen tilsluttes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Noreco lander mindre overskud

Det norske olieselskab er tilbage med plus på bundlinjen og sætter stor lid til især to satsninger i den danske Nordsø.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs