EnergiWatch

NKT indgår eksklusiv aftale om kabelleverance til USA

Det potentielle projekt ventes at have en værdi på omkring 1,1 mia. euro - svarende til 8,2 mia. kr. - målt i nuværende markedspriser på metal.

Foto: NKT

NKT er foretrukken kabelleverandør til projektet Champlain Hudson Power Express i USA.

Det oplyser NKT i en selskabsmeddelelse tirsdag morgen.

Selskabet har indgået en eksklusiv aftale om levering af strømkabelsystemet til den mulige højspændingstransmissionslinje Champlain Hudson Power Express.

Projektet udvikles af Transmission Developers (TDI), der tidligere på året sammen med Hydro-Québec indsendte en endelig projektansøgning til New York State Energy Research and Development Agency.

Det potentielle projekt ventes at have en værdi på omkring 1,1 mia. euro - svarende til 8,2 mia. kr. - målt i nuværende markedspriser på metal.

Med aftalen står NKT for konstruktion, produktion samt installation af projektet, fremgår det af meddelelsen.

"Jeg er meget stolt over, at NKT kommer til at være en vigtig bidragsyder og partner til USA i transformationen til vedvarende energikilder. Landet er en vigtig aktør, når det kommer til at håndtere konsekvenserne af klimaændringer. Sammen med TDI har vi arbejdet mange år på Champlain Hudson Power Express projektet, og baseret på tæt samarbejde er vi nu i en god position til at realisere det. Desuden er jeg meget glad for, at vi nu udvider vores markedstilstedeværelse, hvilket er essentielt for vores vækstambitioner," siger Alexander Kara, der er topchef i NKT, i meddelelsen.

NKT afventer nu, at kontraktforhandlinger og endelige investeringsbeslutninger træffes, før en endelig ordre modtages. Det ventes at ske i løbet af 2022, oplyser selskabet.

Champlain Hudson Power Express skal gennem en transmissionslinje på 1250 MW facilitere overførsel af bæredygtig vandkraft fra Canada til New York City i USA.

NKT skal finde balance i rekordhøje kabel-ordrer

NKT leverer bedste drift i fire år  

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs