EnergiWatch

Heimstaden vil investere milliardbeløb for at nå klimamål

Det norskejede svenske ejendomsselskab anslår at skulle investere knap 4 mia. kr. for at nå de klimamål, som selskabet har sat sig. Pengene skal blandt andet bruges på energieffektivisering og solcelleanlæg.

"Hos Heimstaden tager vi vores ansvar som et af de største ejendomsselskaber i Europa seriøst og ønsker at gå foran ved at sætte nye ambitiøse og videnskabeligt baserede bæredygtighedsmål," udtaler Partik Hall, adm. direktør i Heimstaden. | Foto: PR / Heimstaden

Heimstaden vil sænke energiforbruget med to procent i gennemsnit årligt frem mod 2025 og reducere udledningen af drivhusgasser med 46 procent frem mod 2030. Det skriver den svenske ejendomsinvestor i en pressemeddelelse.

De nye klimamål kræver investeringer for anslået 5 mia. svenske kr. (ca. 3,7 danske kr.) baseret på den nuværende ejendomsportefølje. Beløbet forventes at stige, i takt med at porteføljen vokser.

Pengene skal blandt andet investeres i energieffektivisering af ejendomme, installation af solcelleanlæg og indkøb af vedvarende energi.

"Hos Heimstaden tager vi vores ansvar som et af ​​de største ejendomsselskaber i Europa seriøst og ønsker at gå foran ved at sætte nye ambitiøse og videnskabeligt baserede bæredygtighedsmål, som også vil have en positiv langsigtet indvirkning på vores økonomiske og operationelle resultater," udtaler Patrik Hall, adm. direktør i Heimstaden, i pressemeddelelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

Unilever er blevet en vigtig løftestang i rederiernes grønne omstilling 

Danskerne har klimainvesteringer for 161 milliarder i udlandet: "Vi kan sagtens gøre mere herhjemme"

Klimaminister kræver flere investeringer, mens rammebetingelser udebliver

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs