EnergiWatch

EU: USA tilbyder at droppe importafgift på stål

EU og USA er i øjeblikket i intense forhandlinger, efter at sidstnævnte har tilbudt at ophæve importafgifterne på europæisk stål. Ændringerne kan allerede træde i kraft i indeværende år.

For tre år siden, under daværende præsident Donald Trump, blev stål fra EU pålagt en importafgift på 25 pct. | Foto: Jan Dagø/ERH

USA har givet EU et indledende tilbud om at sløjfe importafgifter på stål fra unionen. Ophævelsen af afgifterne kan ske inden årsskiftet, skriver Bloomberg News.

Forslaget var under forhandling i USA i sidste uge, oplyser en unavngiven kilde.

Tilbuddet indebærer et kvotesystem, hvor stål vil blive pålagt en lavere importafgift.

Også aluminium er underlagt importafgifter - dog kun på 10 pct. - men er ikke inkluderet i USA's tilbud om afskaffelsen af afgifterne, oplyser en kilde.

EU og USA er nu i intense forhandlinger, oplyser en unavngiven kilde fra EU til Bloomberg News.

Den transatlantiske handelskrig vil være på dagsordenen den 29. september, hvor repræsentanter fra EU og USA mødes i Pittsburgh, oplyser en anden kilde.

EU-Kommissionen bekræfter i en e-mail over for Bloomberg News, at den har bekræftet over for sin amerikanske pendant, at en løsning på importafgifterne ønskes fundet inden 1. december i år, men afviser at gå yderligere i detaljer.

Tidligere i år fremhævede USA over for EU, at der er tale om et fælles problem, hvad angår overkapaciteten på stål. Et problem, som Kina ifølge USA er skyld i.

I maj undlod EU og USA at eskalere den transatlantiske handelskrig yderligere, da parterne nåede til enighed om ikke at pålægge importafgifter på blandt andet whisky og Harley-Davidson-motorcykler.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra det amerikanske handelsministerium.

Det er tre år siden, at daværende præsident Donald Trump indførte importafgifterne. Dengang blev stål fra EU pålagt en importafgift på 25 pct., mens aluminium blev pålagt en importafgift på 10 pct.

USA og EU søger løsning på Trump-indledt strid om stål 

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs