EnergiWatch

Udlandsforbindelser har reduceret norske tariffer med 2,7 milliarder

I et stortingsvar oplyser den norske olie- og energiminister, Tina Bru, at kabelforbindelserne til udlandet har sparet nordmændene for 3,7 mia. norske kroner.

Foto: Carsten Andreasen/DEBAT

Siden årsskiftet er de norske strømpriser fløjet til vejrs, og det har givet anledning til undring i det norske storting, hvor Ruth Grund fra Arbeiderpartiet har rettet et spørgsmål til olie- og energiminister Tina Bru om de norske udlandskablers rolle i prisstigningen:

"Strømpriserne er øget betydeligt den seneste tid i Sydnorge. Er der lavet beregninger på, hvor meget af det skyldes udlandsforbindelser, og hvor meget nettarifferne til forbrugere er blevet reduceret med som følge af overskud fra strømkabler?"

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs