EnergiWatch

Dan Jørgensen skoses for grøn apati om havmøllepark

Energiordførere fra såvel regeringens parlamentariske grundlag som oppositionen ryster på hovedet over ministerens manglende støtte til Omø Syd. Hvis bare regeringen kerede sig lige så meget om kystnær vind som om naturgas, sukker Rasmus Helveg før samråd.

Foto: Emil Agerskov

Onsdag middag skal energiminister Dan Jørgensen i samråd om Omø Syd. Igen. Det er således anden gang på kort tid, energiordførerne har sat ham stævne for at svare på spørgsmål om den kystnære havmøllepark sydvest for Sjælland. Et projekt, der efter otte års udvikling er i overhængende risiko for at blive skrottet, efter regeringen i foråret foreslog Smålandsfarvandet som fuglebeskyttelsesområde.

Ifølge projektudvikleren, European Energy, bør det være muligt at fugle og havmøller kan sameksistere. Foreløbigt har regeringen dog afvist, at det uden videre er muligt at trække stregerne anderledes på fuglebeskyttelsesområder og henvist til Danmarks forpligtelser over for EU i forhold til udpegning af Natura 2000-områder. Mens besvarelserne på en række spørgsmål forud for samrådet heller ikke umiddelbart åbner nye flanker.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs