EnergiWatch

Energien ryger på bagsædet mens ministeren letter på speederen

Til forskel fra forrige år fylder klima og energi ikke meget i årets finanslov, hvilket kan bekymre Dansk Energi og Dansk Fjernvarme, som især efterspørger midler til en grøn skattereform, hvis 2030-målsætningen skal forblive realistisk.

Foto: Jens Dresling

Det går hurtigt i Danmark, der er på vej ud af coronakrisen med en økonomi i overhalingsbanen.

Det går også lidt for hurtigt. Det understreger Finansminister Nicolai Wammen i præsentationen af årets udspil til Finansloven. Med overskriften "Hverdagen tilbage" lægges der op til en stram finanspolitik for at dæmpe en begyndende højkonjunktur, hvor en historisk høj beskæftigelse og en vækst på 3,8 pct. fordrer, at Danmark "letter foden fra den økonomiske speeder", som finansministeriet beskriver det.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs