EnergiWatch

EU vil have datacentre til at levere fjernvarme

Med EU's stort anlagte fit for 55-lovpakke stilles der for første gang konkrete grønne krav til datacentre. Nordjyske Asetek mener, at kravene kan medføre, at datacentre vil begynde at levere overskudsvarme til fjernvarmen, mens Datacenter Industrien forventer, at industrien vil være på forkant med EU-krav.

EU vil nu stille krav til, at datacentre fremover i højere grad bør genbruge energien. | Foto: PR / Globalconnect

Med 4,6 mia. streams på Youtube blev pophittet Despacito sidste år blæst ud af højtalerne som intet andet musiknummer. Hittet kunne dog ikke kun måles på kliks og decibel. De mange digitale afspilninger krævede også lige så meget energi som det årlige elektricitetsforbrug i Chad, Guinea-Bissau, Somalia, Sierra Leone og den Centralafrikanske Republik tilsammen.

I hvert fald ifølge denne googlesøgning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs