EnergiWatch

Tysk valgår forventes at give største emissionsstigning siden 1990

Tysklands største stigning i CO2-udledningen siden 1990 forventes at blive en realitet, inden 2021 rinder ud. Tænketank efterlyser hurtig handlingsplan fra kommende regering.

Foto: Peter Klint

Med 47 mio. ton estimerede CO2-ækvivalenter forventes Tyskland i 2021 at begå sin største emissionsstigning siden det internationale reference-år 1990. Det viser beregninger foretaget af tænketanken i Berlin Agora Energiewende på baggrund af data fra første halvår. 

I både et minimum og maksimum-scenarie stiger Tysklands CO2-emissioner med mellem 20 og 73 mio. ton i forhold til sidste år, hvor landet ellers brystede sig af at have nået sit officielle mål om en 40-procents reduktion, stærkt hjulpet på vej af coronavirussens negative effekter på økonomien.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs