EnergiWatch

Myndigheder har ikke spurgt EU til udligningsordning

Besked fra EU om, at "nettilslutning som finansieres direkte af staten omfattes ikke af statsstøtteretningslinjer, dvs. udligningsordningen" er udtryk for, at Kommissionen tilkendegiver, at ordningen ikke med sikkerhed ville kunne godkendes, fastslår Energistyrelsen.

Elnet er noget kompliceret noget. Det samme gælder juraen bag. | Foto: Energistyrelsen

Hverken vindmøller eller solceller yder det helt store bidrag til den grønne omstilling, hvis de ikke er tilsluttet elnettet. Gennem årtier har udgiften til at trække kabler og forbinde de vedvarende energianlæg til elnettet været dækket af en udligningsordning, så de lokale elforbrugere ikke hang på regningen via forhøjede afgifter. Det er hidtil finansieret over PSO'en, mens det næste år skal på finansloven som en overgangsordning.

Fra 2023 er det imidlertid slut. Det vedtog et bredt politisk flertal forrige juni med Klimaaftalen. Ikke mindst med afsæt i en dengang nylig vurdering fra Energistyrelsen om, at "der er risiko for, at EU-Kommissionen dels afviser at godkende den nuværende ordning fremadrettet, dels finder, at ordningen er uforenelig med statsstøttereglerne bagudrettet, og at støtten derfor skal betales tilbage".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs