EnergiWatch

Pensam har på godt fire år frasolgt 83 procent af sine sorte aktier

Oliegiganterne BP og Shell er for nylig røget ud af Pensams investeringsunivers. I porteføljen af virksomhedsobligationer er der støvsuget for fossil energi, men investeringsdirektør Claus Jørgensen er klar til at give plads til lidt sorte selskaber, hvis data peger på en grønnere fremtid. "For os handler det om at komme af med risici," siger han til FinansWatch.

Det handler om at komme af med risici, når investeringsdirektør Claus Jørgensen frasælger Pensams sorte investeringsaktiver | Foto: Gorm Branderup/ERH

Pensam er langt fra det pensionsselskab, der råber højest om eksklusioner af selskaber, som sviner kloden til via udvinding af eksempelvis kul og olie. Et kig i pensionsselskabets nyhedsarkiv viser, at der ikke er sendt pressemeddelser om eksklusioner ud i 2020 eller 2021.

Men det betyder ikke, at pensionsselskabet, der forvalter pensionsopsparingerne for blandt andre sosu'er og pædagogmedhjælpere, ikke har en eksklusionsliste, hvor de værste klimasyndere er nedfældet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs