EnergiWatch

Lovgivningen forhindrer ejere af elbilsladere at få refunderet afgifter

Køb af opladere til elbiler kan ikke ske privat, hvis forbrugeren ønsker at få tilbagebetalt sine afgifter til el. Det er vanskeligt at adskille husholdningsforbruget fra el til opladningen af bilen, lyder det fra Skatteministeriet.

Foto: Jens Dresling

For at gøre det mere attraktivt at købe og køre elbil, er det muligt at få refunderet elafgiften, når man oplader sin bil med egen lader. Det viser sig nu ikke at gælde i alle tilfælde.

Det skriver Berlingske.

Det skyldes, at staten ikke tilbagebetaler elafgifter til private, men forlanger, at det skal gå gennem et firma, der samtidig står for driften af laderen, selvom den er købt af bilejeren selv.

Ifølge Skatteministeriet er det "vanskeligt kontrolmæssigt at sikre, at der sker en adskillelse af el til husholdningsforbrug og el til opladning af elbiler. Derfor er der ikke et afgiftssystem for private, som baserer sig på, hvad elektriciteten skal bruges til".

Skatteministeriet er dog i gang med at se på, om der er mulighed for at adskille det almindelige husholdningsforbrug fra opladning af elbilerne.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

En ud af fire nye biler kan lades op med strøm

Drivkraft Danmark: Skal kommunen også være grønthandler?

"Kommunerne er ikke sat i verden for at konkurrere med det private marked"

En halv milliard skal forbedre ladeinfrastrukturen i ny trafikaftale

Ladestandere og grønne færger: Partier klar med halv mia. kr. til grøn omstilling 

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs