EnergiWatch

Baltic Pipe-forsinkelse vil koste 600 millioner

Klagenævnets ophævelse af miljøtilladelsen til gasrørledningen estimeres til at fjerne omkring en tredjedel af projektets overskud – merprisen kan dog blive langt højere.

Foto: Energinet

Miljøklagenævnets undsigelse af miljøtilladelsen bag Baltic Pipe for en måned siden bliver en dyr omgang. Energinet forventer, at den samlede merpris løber op i omkring 600 mio. kr. for den forsinkelse, systemoperatøren forventer vil blive på tre måneder.

Såvel forsinkelsens omfang som beløbets størrelse er dog kun "bedste skøn" ud fra den nuværende viden. Aktuelt ved Energinet, at det kommer til at føre til meromkostninger at skulle forlænge kontrakterne for de entreprenører, der lige nu skulle være i gang med at installere rørerne til gasledningen, men som i store stræk nu ikke har noget at lave på grund af afgørelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs