EnergiWatch

Ikea og Rockefeller vil opføre energiprojekter for milliarder

En fællesfond skal opføre bæredygtige energiprojekter for mere end 10 mia. dollar - svarende til mere end 62 mia. kr.

Foto: Stephane Mahe/REUTERS / X02520

Ikea og Rockefellers fonde er gået sammen om en fælles fond, der skal finansiere bæredygtige energiprojekter for 10 mia. dollar for at give flere end 1 mia. mennesker adgang til moderne energitjenester.

Det skriver Financial Times.

Ikea Foundation og Rockefeller Foundation er gået sammen om en fond, der skal opføre bæredygtige energiprojekter for mere end 10 mia. dollar - svarende til mere end 62 mia. kr.

Hver fond har stillet 500 mio. dollar til rådighed som risikokapital. Håbet er at hente yderligere 10 mia. dollar fra internationale udviklingsagenturer, før institutionelle investorer får lov til at komme til.

Ambitionen er at udvide investeringer i bæredygtig energi i lande som Indien, Nigeria og Etiopien.

"Det kan fungere kommercielt. Der er en risiko på 1 mia. dollar som start, og det kan udløse milliardvis af dollar. Vi spiller ikke hasard. Vi har set det virke i Indien. Vi ved, hvad der skal til for at få succes," siger Rajiv Shah, der er direktør i Rockefeller Foundation, til Financial Times.

Per Heggenes, der er topchef i Ikea Foundation, vurderer, at samarbejdet udgør en "meget signifikant" mulighed for at takle to af verdens største trusler: fattigdom og klimaforandring.

Ikea og Rockefeller-fondene har et mål om at nedbringe CO2-udledningen med 1 mia. ton og give flere end 1 mia. mennesker adgang til moderne energiteknologi inden årtiets udgang.

Britisk kapitalforvalter går ind på skandinavisk vindmarked

Danmark pumper milliard i kæmpe vindmøllepark i Afrika  

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs