EnergiWatch

DI vil lave hurtigere etablering af energiøer

Står det til den danske erhvervsorganisation, skal to energiøer til samlet 10 GW stå klar tre år før de nuværende planer. "Vi har derfor brug for al den ekstra grønne strøm, vi kan få fat i allerede før 2030," skriver Dansk Industri i nyt udspil.

Foto: Energistyrelsen

Når det gælder etableringen af to kommende energiøer, er der ét klart budskab fra Danmarks største erhvervsorganisation, Dansk Industri: Rub neglene.

Sådan lyder konstateringen i et nyt udspil fra erhvervsorganisationen, som opfordrer til at fremskynde tidsplanen for de to grønne energi-øer til at skulle stå færdige allerede i 2030. Planerne var ellers allerede skrottet i februar, hvor regeringen udskød slutdatoen på det højprofilerede klimaprojekt til februar 2033.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs