EnergiWatch

Vismand: Manglende klimaafklaring sender større regning til erhvervslivet

Fodslæbende klimatiltag på vejen mod regeringens ambitiøse klimamål kan ende med at koste erhvervslivet dyrt, vurderer professor.

"Hvis der er usikkerhed, udskyder man investeringerne. Og på et eller andet tidspunkter er presset for stort, og så gennemføres de, selv om de risikerer at blive fejlinvesteringer," siger professor Lars Gårn Hansen. | Foto: PR / Det Økonomiske Råd | Collage: Peter Thomsen

Manglende afklaring af den danske klimapolitik kan blive en dyr fornøjelse for dansk erhvervsliv. For hver dag der går, bliver regningen til danske virksomheder for regeringens klimaambition nemlig kun større.

Sådan lyder vurderingen fra vismand i Det Økonomiske Råd og professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi under Københavns Universitet, Lars Gårn Hansen, et år efter lanceringen af regeringens ambitiøse klimamål om at reducere de danske udledninger med 70 pct. inden 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs