EnergiWatch

Ny kommunal økonomiaftale afsætter milliardtilskud til grønne investeringer

Med økonomiaftalen for 2020 har landets kommuner fået yderligere en mia. kr. til grønne investeringer. Aftalen fremlægger desuden en række tiltag inden for blandt andet energirenoveringer og grønne indkøb.

Foto: Claus Bonnerup

Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) blev tirsdag aften enige om en økonomiaftale for 2022 for landets kommuner, der blandt andet skal være med til at styrke kommunernes muligheder for at bidrage til arbejdet med den grønne omstilling.

Aftalen afsætter blandt andet et tilskud på en mia. kr. til grønne investeringer. Derudover er regeringen og KL enige om, at kommunernes anlægsramme, der er landet på 19,9 mia. kr. for 2022, giver "mulighed for at understøtte en ambitiøs grøn indsats med investeringer i energirenoveringer mv."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs