EnergiWatch

Biden bremser olie- og gasaftaler i naturreservat i Alaska

Biden lovede under sin præsidentvalgkamp, at han ville gøre alt for at beskytte naturreservatet Arctic National Wildlife Refuge.

Foto: Brandon Bell/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

USA's præsident, Joe Biden, har besluttet at suspendere flere aftaler om at udvinde olie og gas i et stort naturreservat i delstaten Alaska. Det sker, indtil aftalernes miljøpåvirkning er blevet undersøgt.

Det oplyser USA's indenrigsministerium tirsdag.

Herefter vil det blive afgjort, om aftalerne vil blive genoptaget eller annulleret, skriver ministeriet.

Beslutningen ses som en omgørelse af tidligere præsident Donald Trumps forsøg på at udvide udvindingen af fossile brændstoffer og mineraler i USA - heriblandt Alaska.

Biden lovede under sin præsidentvalgkamp, at han ville gøre alt for at beskytte naturreservatet Arctic National Wildlife Refuge.

Det godt 78.000 kvadratkilometer store reservat er hjemsted for blandt andet isbjørne, rensdyr og flere sjældne trækfugle.

"Præsident Biden mener, at USA's naturlige rigdomme udgør kulturelle og økonomiske hjørnesten i vores land."

"Han er taknemmelig for indenrigsministeriets hurtige beslutning om at suspendere alle aftaler indgået i den seneste administrations sidste dage, der kunne have ændret dette specielle sted for altid," siger klimarådgiver i Det Hvide Hus Gina McCarthy i en udtalelse.

Flere miljøorganisationer i Alaska byder beslutningen velkommen. De har længe kæmpet for at få stoppet olie- og gasaftalerne.

Biden undgår nye sanktioner imod Nord Stream 2

Bidens regering baner vej for flydende vindparker

USA og EU søger løsning på Trump-indledt strid om stål

 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs