EnergiWatch

Forsvaret tiltræder som 14. klimapartnerskab

Lidt mere end et år efter landets klimapartnerskaber afleverede sine anbefalinger, kommer der nu et nyt på banen. Forsvarsindustrien skal være katalysator for den grønne omstilling, lyder målsætningen i grøn handleplan.

Forsvaret vil installere LED-pærer i sine fregatter. | Foto: Simon Fals

Biodiversitet, energibesparelser og aftager for PtX-brændstoffer. Forsvaret indtræder nu som det 14. klimapartnerskab i forbindelse med en grøn handleplan, som skal nedbringe forsvarets energiforbrug samtidig med, at der skubbes på den grønne omstilling andre steder i samfundet.

"Forsvarsministeriet har et særligt ansvar for at bidrage til den grønne dagsorden. Vi er nødt til at tænke de grønne løsninger ind i Forsvarsministeriets operative aktiviteter, så vi kan spare på vores dyrebare ressourcer – og på sigt gøre os mindre afhængige af fossile brændstoffer," siger forsvarsminister Trine Bramsen i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs