EnergiWatch

Vindmøller ved landsby droppet efter massiv modstand

De omdiskuterede vindmøller ved Åbyen syd for Hirtshals kommer alligevel ikke til at skyde op i landskabet.

Foto: Thomas Borberg

Planen om at opsætte tre til fem vindmøller med en højde på til 200 meter ved landsbyen Åbyen syd for Hirtshals kommer alligevel ikke til at blive gennemført. Et snævert flertal på 15-14 i Hjørring Byråd, afgjorde sent onsdag aften at møller i området ikke skal indgå i en temaplan for nye vindmølleprojekter i kommunen.

Det skriver Nordjyske.

Den massive modstand fra lokalområdet kom frem i den indledende høring om projektet, og det blev i sidste ende afgørende for, at et flertal i stedet vendte sig mod projektet.

Ifølge Nordjyske er der indsendt 119 indsigelser mod mølleprojektet, bl.a. flere underskriftsindsamlinger.

Venstre, konservative, lokallisten samt to medlemmer af den socialdemokratiske gruppe endte således med at stemme imod. Deraf måtte borgmester Arne Boelt (S) konstatere at komme i mindretal med resten af sin gruppe, samt SF og enhedslisten.

"Alle kan se, at det er nødvendigt med grøn omstilling, men bare ikke lige her. Det er synd, at i ikke giver det en chance og vi får set, hvordan de her møller kommer til at tage sig ud i området. Jeg synes de er smukke," siger Louise Hvelplund til Nordjyske.

Ifølge mediet har byrådet besluttet, at der arbejdes videre med et andet projekt, der tæller seks til syv vindmøller ved motorvejen E39 ved Høgsted syd for Hjørring.

Godsejer glemte gemt glente

Ny undersøgelse viser lokal opbakning til kystnære møller

Vindmølleindustrien ser nul landvindstøtte fra 2025

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs