EnergiWatch

Mangel på rygende pistol afvæbner klimadiskussion på EU-topmøde

Det er et af de helt store klimaspørgsmål, der er på dagsordenen hos EU’s stats- og regeringsledere mandag og tirsdag. Faktisk så stort, at der ikke vil ske noget særligt, for det er alt for svært at løse her og nu, og denne gang er der ingen rygende pistol på bordet.

Da Mette Frederiksen var til topmøde i Bruxelles i december endte det med en lang nat på grund af svære klimaforhandlinger. Så sendt bliver det ikke til næste uges topmøde, selvom klima igen er på dagsordenen, men der er udsigt til fremtidige slagsmål. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Da EU’s stats- og regeringsledere forlod hinanden i december, var det efter en lang nat, hvor det krævede hårdt tovtrækkeri og mange korridorsnakke, og det nåede at blive morgen, før der var enighed om, at CO2-udledningen i EU skal reduceres med "mindst 55 pct." i 2030 i forhold til, hvad der blev udledt i Unionen i 1990.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs