EnergiWatch

Mangel på rygende pistol afvæbner klimadiskussion på EU-topmøde

Det er et af de helt store klimaspørgsmål, der er på dagsordenen hos EU’s stats- og regeringsledere mandag og tirsdag. Faktisk så stort, at der ikke vil ske noget særligt, for det er alt for svært at løse her og nu, og denne gang er der ingen rygende pistol på bordet.

Da Mette Frederiksen var til topmøde i Bruxelles i december endte det med en lang nat på grund af svære klimaforhandlinger. Så sendt bliver det ikke til næste uges topmøde, selvom klima igen er på dagsordenen, men der er udsigt til fremtidige slagsmål. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Da EU’s stats- og regeringsledere forlod hinanden i december, var det efter en lang nat, hvor det krævede hårdt tovtrækkeri og mange korridorsnakke, og det nåede at blive morgen, før der var enighed om, at CO2-udledningen i EU skal reduceres med "mindst 55 pct." i 2030 i forhold til, hvad der blev udledt i Unionen i 1990.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs