EnergiWatch

Dansk Fjernvarme hilser tidligere nordjysk kulexit velkommen

Venstre og De Konservative vil gerne være med i aftalen om et klimadelmål på 50 pct. i 2025. Samtidig foreslår de en genåbning af klimaaftalen for energi og industri, så udfasningen af kul på Nordjyllandsværket kan fremskyndes.

Nordjyllandsværket vil ifølge de nuværende planer være kulfri i 2028. | Foto: Port of Aalborg

Til frokost dumpede der et brev ind hos klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), hvor de borgerlige bannerførere Venstre og De Konservative meldte sig under fanerne for et klimadelmål i 2025 på en reduktion af drivhusgasser på minimum 50 pct. ift. 1990.

Foruden en interessetilkendegivelse i det overordnede delmål, som er blevet indgået af regeringen og dens støttepartier, opfordrer De Konservative og Venstre til, at man genbesøger klimaaftalen for energi og industri, der blev indgået for mindre end et år siden med det erklærede mål at fremskynde udfasningen af kul på Nordjyllandsværket.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs