EnergiWatch

Dansk Fjernvarme hilser tidligere nordjysk kulexit velkommen

Venstre og De Konservative vil gerne være med i aftalen om et klimadelmål på 50 pct. i 2025. Samtidig foreslår de en genåbning af klimaaftalen for energi og industri, så udfasningen af kul på Nordjyllandsværket kan fremskyndes.

Nordjyllandsværket vil ifølge de nuværende planer være kulfri i 2028. | Foto: Port of Aalborg

Til frokost dumpede der et brev ind hos klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), hvor de borgerlige bannerførere Venstre og De Konservative meldte sig under fanerne for et klimadelmål i 2025 på en reduktion af drivhusgasser på minimum 50 pct. ift. 1990.

Foruden en interessetilkendegivelse i det overordnede delmål, som er blevet indgået af regeringen og dens støttepartier, opfordrer De Konservative og Venstre til, at man genbesøger klimaaftalen for energi og industri, der blev indgået for mindre end et år siden med det erklærede mål at fremskynde udfasningen af kul på Nordjyllandsværket.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs