EnergiWatch

V-profil kalder Løkkes mål om 1 mio. elbiler i 2030 for "galimatias"

I forbindelse med en debatbog om politikeres overbudspolitik nævner Venstres gruppeformand Karsten Lauritzen partiets tidligere mål om 1 mio. elbiler på de danske veje i 2030.

Tidligere skatteminister og nuværende gruppeformand for Venstre, Karsten Lauritzen | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I en ny bog med titlen "Entreprenørstaten" kritiserer tidligere skatteminister og nuværende gruppeformand for Venstre, Karsten Lauritzen, sin egen tidligere regerings målsætning om 1 mio. elbiler i 2030 og bruger det som eksempel på, hvordan danske politikere præsenterer udspil, der ikke er realistiske.

Det skriver Berlingske.

"Vi havde en lang diskussion internt i Løkke-regeringen om målet om antallet af elbiler. Hvor nogle partier sagde, vi skal have 500.000 biler, og hvor vi blev voldsomt presset. Og så sagde vi en million biler. Det er jo helt galimatias, at man sætter sådan et mål uden at have nogen som helst anelse om, hvorvidt det er realistisk," siger Lauritzen i bogen.

Tidligere statsminister og formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen skriver i en mail til Berlingske, at han finder problemstillingen for bogen interessant, men at han har "svært ved at se den konkrete anekdote (fra Karsten Lauritzen, red.) som et illustrativt eksempel, da det snarere var et forsøg på at konkretisere en realistisk målsætning."

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

Flere elbiler og plug-in hybrider stiger i pris – og er presset på leveringen 

Efter opråb fra delebilsselskab: Politikere villige til at se på bedre rammevilkår 

Mere fra EnergiWatch

Ecco trækker sig fra solcellevirksomhed

Det omdiskuterede danske skobrand Ecco er blevet købt ud af det svenske solcelleselskab Infranode Vandel, som skovirksomheden ellers købte sig ind i for et år siden.

Et prisloft over gassen i Europa er kompliceret og bliver meget dyrt

Europæiske politikere kræver handling for at få gasprisen ned, og EU-Kommissionen har lagt en plan. Men gasprisen er en gordisk knude, for uanset hvordan man vender og drejer det, er der ikke energi nok i Europa de næste seks måneder. Forbrugerne kan kun hjælpes med økonomisk støtte, men det er en dyr og farlig vej, siger analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs