EnergiWatch

Milliardstøtte til biogas møder stor kritik

Den danske støtte til biogas er på fem år vokset til 2,6 mia. kr., men de penge kan bruges meget bedre andre steder, lyder det i en ny rapport.

Foto: Louise Herrche Serup

2,6 mia. kr. blev der sidste år givet i støtte til biogas i Danmark, men i stedet burde Danmark fokusere på fordampning i staldene i stedet, hvis udledningerne skal reduceres.

Det skriver Politiken.

Sådan lyder det fra et forskerhold ved organisationen World Resources Institute, der i dag offentliggør en ny rapport om, hvordan dansk landbrug kan slippe af med udledningerne af drivhusgasser, samtidig med at produktionen øges.

Ifølge Tim Searchinger, der er førsteforfatter på rapporten og seniorforsker på det amerikanske Princeton Universitet, skal Danmark blandt andet stoppe offentlig støtte til nye biogasanlæg.

"Det kan aldrig blive omkostningseffektivt at bruge så ufatteligt mange penge på biogas. Jeg har det som den eksterne konsulent, der skal fortælle jer noget, I allerede godt ved," siger Tim Searchinger til avisen.

Her fortæller klimaminster Dan Jørgensen også, at "CO2-neutral biogas er en nødvendig del af den grønne omstilling."

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Politikere kræver byggeri af sønderjysk biogasanlæg gransket 

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs