EnergiWatch

Norsk energiminster: EU regulerer elmarked for meget

I en vurdering af et forslag fra Senterpartiet giver Norges olie- og energiminister Tina Bru udtryk for, at EU's regulering af elmarkedet går for vidt.

Foto: National Grid

Der er ikke gode ting at hente for Norge, hvis de udtræder fra Acer, lyder det fra Norges minister for olie og energi, Tina Bru.

Men selvom ministeren argumenterer for, at der ikke er nogen særlig grund til, at Norge skal trække sig ud af Acer-samarbejdet, som Senpertiet ellers har foreslået, så fremhæver hun alligevel, at der er ulemper ved EØS-aftalen.

Det skriver Europower Energi, som har fået adgang til et brev, som ministeren har sendt til energi- og miljøudvalget på Stortinget.

Ministre vurderer i brevet Senterpartiets forslag om at trække Norge ud af Acer. Indholdet af brevet er som forventet en klar anbefaling om at afvise SP-forslaget, men alligevel er der en kritik af EU-reguleringerne i brevet.

"Sverige, Danmark og Finland er alle EU-medlemmer, og de energiregler, der er udviklet i EU, sætter nu rammen for det nordiske elsamarbejde. Efter min opfattelse går disse elmarkedsregler længere end nødvendigt, både i detaljer og omfang," skriver Bru.

Ministeren mener altså tilsyneladende, at EU regulerer for meget på det norske og det nordiske kraftmarked.

Det norske energimedie har forsøgt sig med et uddybende svar fra ministeriet, men har ikke fået et konkret svar på de detaljerede regler, som ministeren mener er unødvendige, eller hvorfor at hun synes, omfanget af reguleringen er for stort.

Norske energikrav til datacentre skal overgå EU's

 

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs