EnergiWatch

DI: Klimaindsats kan få en ny dynamik

Erhvervsorganisationen roser særligt statsminister Mette Frederiksen for tale om investeringer i vedvarende energi og de danske energiøer.

Foto: Miriam Dalsgaard

Fredag fik statsminister Mette Frederiksen taletid på det virtuelle klimatopmøde, der torsdag og fredag bliver afholdt med den amerikanske præsident Joe Biden som vært.

I sin tale på omkring tre minutter forklarede statsminister Mette Frederiksen fredag, at den grønne omstilling vil skabe nye arbejdspladser, mens de danske energiøer ligeledes blev nævnt.

Hos Dansk Industri, DI, ser man mødet som en god mulighed for, at for alvor sætte skub under klimaindsatsen.

"Med de udmeldinger, der er kommet de seneste dage, er der håb om, at indsatsen for klimaet kan få en ny dynamik. De store lande – med USA i spidsen – lægger nu et stærkt pres på resten af verden for at levere. Det tegner godt for klimaet og for lande som Danmark, der for længst har engageret sig helhjertet i denne indsats," siger adm. direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen.

Organisationens direktør er særligt begejstret for den del af statsministerens tale, der drejede sig om at oppe investeringer i den vedvarende energi.

"Statsministeren satte retningen for de øvrige ledere på klimatopmødet. Der er brug for store investeringer i vedvarende energi, hvis vi skal nå klimamålene. Næste skridt er at omdanne vedvarende energi til bæredygtige brændstoffer til skibe, fly og lastbiler. Hun fik gjort det klart, at det er derfor vi vil investere i energiøer, som kan opsamle meget store mængder vindenergi," siger Lars Sandahl Sørensen.

Statsminister Mette Frederiksen fremhævede fredag blandt andet de danske planer om energiøer i sin tale ved det virtuelle klimatopmøde, som USA’s præsident, Joe Biden, er vært på.

"Statsministeren lagde på topmødet vægt på arbejdet med energiøerne. Det er et projekt, som kan blive definerende for klimaindsatsen i de kommende år og tiltrække sig enorm international opmærksomhed," siger Lars Sandahl Sørensen

39 lande samt EU-toppen deltager på klimatopmødet. Danmark er et af kun seks EU-lande, der har fået en invitation. Det samme har Italien, Frankrig, Polen, Tyskland og Spanien.

Mette Frederiksen fremhæver danske energiøer over for Biden

Mette Frederiksens plan før klimatopmøde: "Jeg kommer til at brande dansk teknologi fuldstændig ublu"

Mette F. trods kritik: Danmark er et af de førende klimalande

Mere fra EnergiWatch

Kinesisk møllegigant afslører teknologiskift

Høje mineralpriser får Goldwind til at afsløre afgørende teknologiskift. Lave vindhastigheder og funktioner, der maksimerer cash flow for kunden, er andre mulige fokusområder for fremtiden, siger adm. direktør for Goldwind Denmark.

Saudisk rekordfelt skal producere blå brint

Saudi-Arabien følger op på sin nye målsætning om CO2-neutralitet i 2060 med udmeldingen om, at en stor portion af 760 mia. investeringen i Jafurah-feltet vil gå til produktion af blå brint.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs