EnergiWatch

Mette Frederiksens plan før klimatopmøde: "Jeg kommer til at brande dansk teknologi fuldstændig ublu"

Statsministeren vil give dansk erhvervsliv et internationalt rygstød under Joe Bidens klimatopmøde.

Foto: Mads Claus Rasmussen

I koboltblå frakke, matchende silketørklæde og høje hæle går statsminister Mette Frederiksen torsdag middag om bord på skibet ”M/S Langø” i Nyhavn i indre København. Målet er at besøge en af Danmarks første havvindmølleparker Middelgrunden, der med 20 år på bagen er et billede på en vedholdende satsning på vindenergi. Og så er det en kærkommen ramme til at fortælle om det virtuelle klimatopmøde Leaders Summit on Climate, som Mette Frederiksen deltager i torsdag og fredag efter at have fået en særlig invitation af USA’s præsident, Joe Biden.

"Det er rigtig, rigtig godt for Danmark, at vi er et af de få europæiske lande, der er inviteret med til det her klimatopmøde," siger statsministeren, da hun efter en præsentation af vindmølleparken kommer i læ for de kraftige vindstød i kahytten på det lille passagerskib.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs